Magický McDavid: Cesta za nesmrteľnosťou pokračuje aj v New Yorku

4 minúty čítania
Autor: David Zlomek

Connor McDavid je bez debát najlepším hokejistom súčasnosti. Čo z toho, keď nemám Stanley Cup, zrejme si hovorí. Jeho cesta za nesmrteľnosťou pokračuje už o pár týždňov.  

Sledujte naše sociálne siete FacebookInstagramTik-Tok

Najlepší z najlepších

Nie je o tom  pochýb. Na svete momentálne nie je lepší hokejista a mnohí fanúšikovia a experti sa navzájom pýtajú či náhodou nie je najlepším v histórii. To asi posúdi až čas, každopádne spôsob, akým dominuje vo svojej ére, je obdivuhodný.

Hokej je lepší ako kedykoľvek predtým, brankári sú skvelí a presadiť sa nie je tak jednoduché. A on to napriek tomu s ľahkosťou zvláda. Poďme sa na jeho výkony pozrieť rečou čísel: 645 zápasov v základnej časti, 982 kanadských bodov. V minulej sezóne prvýkrát v kariére pokoril hranicu 100 asistencií. V angličtine by to vystihovalo slovo „ridiculous“. Je prosto až smiešne, ako dobrý je.

Connor McDavid, Edmonton Oilers (Foto: AP, Tony Gutierrez)

Dokázal to aj v tohtoročnom play-off. Lámal rekordy, fanúšikov bavil akciami z dielne „urob si sám“, bol jednoducho neuveriteľný. Vyraďovacie boje zakončil s ťažko opakovateľnou bilanciu 42 bodov (8+34) v 25 zápasoch.

Napriek tomu to nestačilo…

Smola povedie k odhodlaniu

Edmonton dotiahol až do finále. V ňom ale Oilers došla šťava, rýchlo to bolo (aj kvôli smole) 3:0 pre Floridu. Potom sa ale tím z Kanady dostal do hry (dvakrát v rade McDavid pozbieral 4 body) a dostal sa až do siedmeho zápasu.

Scenár bol jasný – ak by to Oilers dotiahli do víťazného konca, zapísali by sa do histórie. No nepodarilo sa, Panthers sa tak nakoniec nestali prvým tímom NHL od roku 1942, ktorý by vo finále premárnil vedenie 3:0.

A tak pred McDavidom naďalej čaká hokejový Mt. Evererst. Pôjde možno o jednu z posledných možností. Po tejto sezóne  končí zmluva Leonovi Draisaitlovi, jeho dlhoročnému parťákovi. Dá sa očakávať, že do toho Oilers budú šliapať hneď od začiatku sezóny.

Legendárne meno, ikonické arény

Pri honbe za večnou slávou môžete byť aj vy! V marci, keď sa v základnej časti rozhoduje o všetkom, priletí Edmonton do New Yorku. A to je lákadlo samé o sebe – najlepší hráč sveta v najznámejšom meste sveta!

Connor McDavid po góle do siete New Yorku Rangers (Foto: USA Today, Perry Nelson)

Najprv sa McDavid a spol. predstavia v Prudential Center, kde hrajú miestni New Jersey Devils. Necelých 24 hodín po zápase si sily zmerajú s New Yorkom Islanders. A následne o dva dni sa potom Oilers predstavia v legendárnej Madison Square Garden proti New Yorku Rangers.

Pozor, zďaleka to ale nebude len o kanadskej superstar. Rangers aj Devils sú veľmi ambiciózne tímy, ktoré sa derú dopredu. Artemi Panarin, Mika Zibanejad, Igor Šesťorkin, na druhom brehu rieky Hudson zase Jack Hughes, Nico Hischier či slovenskí hokejisti Šimon NemecTomáš Tatar. Aby toho nebolo málo, oba kluby bažia po Stanley Cupe, takže sa dá očakávať, že v tejto dobe do ich kádrov pribudne veľká posila. Rangers v posledných rokoch priviedli hráčov ako Patrick Kane či Vladimir Tarasenko.

Pre fajnšmekrov potom existuje možnosť odskočiť si aj na NBA. Jednoducho dokonalý pobyt v meste, ktoré nikdy nespí. Poďte s nami!