Montreal: Legendárni Canadiens so Slafkovským a najlepšie lyžiarky sveta

4 minúty čítania
Autori: David Zlomek, Dávid Lech

Nebaví vás predvianočný zhon alebo trhy? Nevadí, máme riešenie! Zažite najlepšiu hokejovú atmosféru NHL v Montreale a svetovú lyžiarsku akciu v malebnom Tremblante. To všetko na začiatku decembra.

Sledujte naše sociálne siete FacebookInstagramTik-Tok

NHL so slovenskou hokejovou hviezdou

Montreal Canadiens. Najúspešnejší tím histórie NHL s historickou prvou a jedinou slovenskou  draftovou jednotkou Jurajom Slafkovským. Kanadský celok bude hostiť Anaheim Ducks. Tento zápas bude špeciálny nielen pre všetkých domácich fanúšikov, pre ktorých je každý „game day“ veľkým sviatkom, ale aj pre tých, ktorí s nami vyrazia za oceán.

Na ľade okrem Juraja Slafkovského budú sledovať hneď niekoľko výnimočných hokejových osobností. Kapitán Nick Suzuki, z ktorého rastie mimoriadne komplexný útočník, kanonier Cole Caufield či mladá hviezdička v obrane Habs Lane Hutson. Na opačnej strane sa objaví český gólman Lukáš Dostál, jeho krajan a kapitán Radko Gudas či ekvilibrista Trevor Zegras, ktorý strieľa populárne „lakrosové“ góly spoza brány na počkanie.

Juraj Slafkovský, Montreal Canadiens (Foto: Reuters)

Bez ohľadu na hráčske obsadenie je však samotným obrovským zážitkom návšteva Bell Centre. Ide o svätyňu hokeja, v ktorej domáci fanúšikovia búrlivo fandia a žijú každou akciou na ľade. Hala vás hneď po vstupe vtiahne do deja a prinúti kričať „Go Habs, go!“

Hokejové múzeum, staré mesto a skvelá kuchyňa

Montreal je živé mesto – a vďaka francúzskej histórii tiež európske – kde sa história snúbi s modernou kultúrou. Kto by mal málo hokeja, môže navštíviť múzeum Canadiens, kde sa môže zoznámiť s bohatou históriou tohto ikonického klubu.

Takto sme v sezóne 2023/24 povzbudzovali Juraja Slafkovského priamo v Bell Centre. (Foto: HokejTour)

Staré mesto s malebnými ulicami a historickými stavbami vás prenesie do koloniálnych čias a okúzli atmosférou európskeho štýlu. A ak máte radi gastronómiu, ochutnajte tradičné poutine (hranolky s omáčkou a syrom) alebo zvážte návštevu niektorej z francúzskych reštaurácií s výberom špičkových jedál.

40 rokov od prvých pretekov v Kanade aj s comebackom Vlhovej (?)

Pred hokejovým zážitkom v Montreale sa presunieme do neďalekého Tremblantu, ktorý ožije svetovou lyžiarskou elitou. Po 40 rokoch sa tam vlani vrátil Svetový pohár v lyžovaní žien a Tremblant sa na malú chvíľu opäť stane centrom lyžiarskeho sveta aj tento rok. Táto  oblasť  je známa svojou nádhernou zimnou prírodou a vynikajúcimi lyžiarskymi podmienkami. Ponúka aj jedinečnú atmosféru tradičného kanadského zimného strediska.

spoločné stretnutie Petry Vlhovej a Juraja Slafkovského (Foto: Montreal Canadiens)

A čo viac, Petra Vlhová pred sezónou avizovala, že by sa jej návrat na svahy mohol uskutočniť práve v decembri. Dočkáme sa jej návratu po zranení práve v Kanade? Že vás lyžovanie neberie? Zotrvať môžete pri hokeji. Radi vám zabezpečíme vstupenky na domáce stretnutie s Washingtonom Capitals, v ktorom môžete sledovať slovenský súboj Juraj Slafkovský vs. Martin Fehérváry.

Montreal a Tremblant vám v rámci jedného jedinečného zájazdu ponúknu nevšedné spojenie hokeja a lyžovania na najvyššej úrovni. To všetko v kúzelnom prostredí Kanady.