Najlepšie prestupy uplynulých dní v NHL: Presun brankárskych hviezd aj zemetrasenie v Tampe Bay

5 minút čítania

Popri podpisovaní voľných hráčov v NHL bolo pestro aj na prestupovom trhu. New Jersey získalo vytúženú posilu do bránkoviska, v Tampe Bay Lightning sa rozhodli pre radikálne zmeny a veľmi zaujímavé ťahy predviedli aj vo Washingtone Capitals.

Sledujte naše sociálne siete FacebookInstagramTik-Tok

Na prelome júna a júla sa rozbieha prestupový kolotoč v zámorskej profilige. Či už ide o nespokojných hráčov, zamestnávateľov alebo o prestavbu tímu. Každý rok sa na prestupovom trhu objaví zopár zaujímavých mien, ktoré zmenia dres. Ani tento rok nie je výnimkou. Práve naopak, dočkali sme sa aj prestupov viacerých hviezd.

Linus Ullmark → Ottawa Senators

Fantastický úlovok sa podaril Ottawe Senators. Z Bostonu Bruins priviedla jedného z najlepších brankárov uplynulých sezón NHL Linusa Ullmarka. Opačným smerom putoval gólman Joonas Korpisalo, útočník Mark Kastelic a voľba v prvom kole draftu 2024. Ottawa si zároveň ponechala 25 % platu fínskeho gólmana.

Linus Ullmark, Boston Bruins (Foto: X/Gino Hard)

Jake Guentzel → Tampa Bay Lightning

Voľbu v 3. kole draftu 2025 poslala Tampa Bay Lightning do Caroliny Hurricanes za práva na útočníka Jakea Guentzela. S produktívnym krídelníkom následne podpísali dlhoročnú sedemročnú zmluvu v hodnote 63 miliónov USD a obávaný kanonier tak bude najbližšie roky strieľať góly vo farbách Bolts.

Michail Sergačev → Utah HC

Utah HC získal z Tampy Bay Lightning kvalitného obojsmerného obrancu výmenou za útočníka Conora Geekieho, obrancu JJ Mosera a voľbu v 2. kole (2025) a štvrtom kole (2024) draftu. 26-ročný zadák sa okamžite zaradí medzi hlavné tváre nového celku NHL.

Jacob Markström → New Jersey Devils

New Jersey Devils prežilo v uplynulom ročníku obrovské sklamanie. Nedokázali sa vysporiadať s početnými zraneniami a v kľúčových chvíľach im chýbala dostatočná podpora od brankárov. Rozhodli sa tak rázne zakročiť a z Calgary Flames priviedli ostrieľaného Švéda Jacoba Markströma. 34-ročný gólman bude mať za úlohu priviesť ambiciózny tím do play-off, kde budú chcieť rozvíriť vody a postarať sa o prekvapenie na úkor najväčších favoritov.

Jacob Markström, Calgary Flames (Foto: X/SNY)

Jakob Chychrun → Washington Capitals

O Jakoba Chychruna sa v sezóne 2022/23 bilo pred prestupovou závierkou množstvo tímov. Uspela Ottawa Senators, kde sa kanadskému bekovi nedarilo a nenaplnil očakávania. Novú šancu dostane v tíme Washingtonu Capitals, kde sa sťahuje výmenou za Nicka Jensena.

Radek Faksa → St. Louis Blues

St. Louis Blues v posledných dvoch rokoch draftovalo do NHL hneď štyroch českých hokejistov (Adam Jecho, Adam Jiříček, Ondřej Kos, Jakub Štancl) a dvoch Slovákov (Dalibor Dvorský, Juraj Pekarčík). Pomôcť v ich rozvoji a hladkom prechode do prvého tímu by im v najbližších rokoch mal Radek Faksa. Skúsený obojsmerný hokejista prišiel z Dallasu Stars výmenou za budúce vyrovnanie.

Andrew Mangiapane → Washington Capitals

Prvýkrát v kariére mení dres aj Andrew Mangiapane. Majster sveta z roku 2021 patril medzi obávané ofenzívne zbrane Calgary Flames. Kanadský tím opustil výmenou za voľbu v druhom kole draftu 2025.

Pierre-Luc Dubois → Washington Capitals

Keď pred rokom Los Angeles Kings ukoristilo z Winnipegu Jets Pierra-Luca Duboisa, fanúšikovia v Kalifornii oslavovali. Mal to byť ďalší posun na vysnívanej ceste za úspechom. No angažmán kanadského útočníka sa stal obrovským prepadákom. Skončil v štvrtej formácii a vedenie klubu sa ho rozhodlo po roku poslať ďalej. Pôsobiť bude vo Washingtone Capitals, ktorý za dôrazného centra poslal do LA brankára Darcyho Kuempera.