New York + NHL? Dokonalá kombinácia: Pamiatky, celebrity a top šport

4 minúty čítania
Autor: David Zlomek

Mesto, ktoré nikdy nespí a ktoré by chcel navštíviť aspoň raz azda každý v spojení s najlepším hokejom na svete? Ideálna kombinácia, ktorú jednoducho chcete zažiť!

Sledujte naše sociálne siete FacebookInstagramTik-Tok

New York, New York

Mesto New York ponúka všetko, na čo si skutočný divák a cestovateľ spomenie. Chcete so sebou vziať napríklad aj svoju drahú polovičku, ktorú ale len tak na hokejový súboj nedostanete? Práve takýto zájazd je pre vás výbornou voľbou, pretože zápasy sa hrajú až večer.

Pravdou je, že cestovať do metropoly východného pobrežia iba za športom by bola skutočná škoda. Radi pre vás preto zabezpečíme aj vstupenky na ďalšie miestne atrakcie, odporúčame aj tie bezplatné alebo pripravíme výlety do blízkeho okolia.

Asi nikto, kto do „Veľkého jablka“ zavíta, nemôže odísť bez návštevy Sochy slobody, symbolu celej Ameriky, kam sa dostanete za pár minút príjemnou plavbou loďou na Ellis Island. Ďalšou pamiatkou na trase je potom 9/11 Memorial – Národný pamätník a múzeum 11. septembra, ktorý bol postavený ako spomienka na obete teroristických útokov.

New York je krásny aj zhora. (Foto: HokejTour)

Ďalej môžete navštíviť Wall Street alebo Brooklynský most s nádherným výhľadom na New York. Zavítať môžete aj na legendárny Times Square. Je zaručené, že sa tam nikdy neocitnete sami. Práve tam spoznáte skutočný život v New Yorku.

Najlepší hokej

Ten sa bez debaty hrá aj v New Yorku. Tamojší Rangers sú každoročne považovaní za jedného z kandidátov na Stanley Cup a ani tento rok tomu nie je inak. Štatistiky sú však neúprosné a hoci známe manhattanské prekliatie už Rangers prelomili, naposledy sa v slávnej Madison Square Garden oslavovalo v roku 1994.

Mimochodom v tomto roku ešte niektorí hráči súčasného kádra ani neboli na svete, takže je to skutočne poriadne dávno. Možno to dokážu už v tejto sezóne a bola by veľká škoda nebyť pri tom.

Hrá sa ale taktiež v New Jersey (Devils) a na Long Islande (Islanders). Na tieto miesta sa človek dopraví behom pár desiatok minút hromadnou dopravou, naviac sa dostane aj mimo centrum New Yorku, takže do pokojnejších častí.

Šimon Nemec, New Jersey Devils (Foto: USA Today, Dennis Schneidler)

Aby toho nebolo málo, zájsť môžete aj na iné športy. Teda hlavne na basketbal. V meste sídlia NY Knicks a Brooklyn Nets. Atmosféra na NBA je niekedy lepšia ako na hokeji, naviac nie je výnimkou, keď na basketbal zájdu aj tie najväčšie celebrity.

Najslávnejšia aréna na svete

Knicks a Rangers zdieľajú jeden domovský stánok. Madison Square Garden má svoj vlastný prívlastok – najslávnejšia aréna sveta.

Ide o historické miesto, ktoré k newyorskému športu patrí. Pred niekoľkými rokmi prešla rekonštrukciou a teraz je z nej nádherná moderná aréna, ktorá ale naďalej dýcha históriou.

Madison Square Garden počas zápasu New Yorku Rangers. (Foto: newyork.co.uk)

Ponuka je široká

Nie je na čo čakať. Vyrazte s nami na najlepší hokej sveta. Do New Yorku cestujeme pravidelne. Každý zo zájazdov je niečím výnimočný. Ktorý bude ten váš?