NHL Global Series: Hokejový sviatok v Prahe ako brána do zámoria

4 minúty čítania
Autor: David Zlomek

Začiatok októbra patril v Prahe jednému z najvýznamnejších športových okamihov roka. V O2 Arene sa stretli New Jersey Devils a Buffalo Sabres, dva kluby s bohatou históriou a radou vychádzajúcich hviezd, vrátane dvoch slovenských hokejistov Šimona Nemca a Tomáša Tatara.

Sledujte naše sociálne siete FacebookInstagramTik-Tok

Súboj budúcich šampiónov?

New Jersey Devils s nabitým kádrom mladých hviezd ako Jack Hughes, Nico Hischier či Jesper Bratt, patria medzi ambiciózne kluby. Po rokoch sa túžia vrátiť na vrchol NHL. Na druhej strane stálo Buffalo Sabres vedené čerstvo zvoleným kapitánom Rasmusom Dahlinom. Po rokoch neúspechov patria medzi najtalentovanejšie mladé tímy profiligy a smerujú medzi elitu. Oba kluby predviedli v Prahe parádne výkony, ktoré môže ponúknuť iba NHL.

Predstava, že vidíte týchto hráčov naživo, je snom každého fanúšika. A ak ste to tento rok nestihli alebo túžite ešte po väčšom zážitku, čo tak si naplánovať cestu za NHL priamo do USA či Kanady? Nech si vyberiete akýkoľvek tím a lokalitu, nie je možné urobiť chybu.

Prečo vyraziť na NHL zápas naživo?

Atmosféra zápasu NHL je niečo, čo musíte zažiť na vlastnej koži. Uprostred duniacich tribún, kde vládne skvelá atmosféra (samozrejme, netreba očakávať európske bubny a chorály počas celého zápasu, v zámorí si šport vychutnávajú inak. Je to lepšie? Horšie? Závisí na fanúšikovských preferenciách), vidíte najväčšie hviezdy športu takmer na dosah ruky. Z každej prihrávky alebo strely cítiť kvalitu, tí chlapci to jednoducho vedia.

NHL nie je len o stretnutí samotnom. Je to šou, ktorú sprevádza program medzi prestávkami, zábava na tzv. kocke nad ľadom a obrovské zásoby občerstvenia. Global Series v Prahe bola parádna, ale cesta za NHL do Severnej Ameriky ponúka predsa len ešte niečo viac: Originálnu atmosféru domácich štadiónov.

Spojte hokejový zážitok s objavovaním Ameriky

Počas zájazdov prítomnosť slovenských fanúšikov v zámorí budí pozornosť. Po jednom zo stretnutí, ktoré sme sledovali v New Yorku nás prišiel pozdraviť Šimon Nemec z New Jersey Devils. (Foto: HokejTour)

Prečo neurobiť z NHL zápasu súčasť vašej cesty po Amerike? New York, domov troch tradičných organizácií, je mesto plné života, kde môžete navštíviť slávne miesto ako Times Square či Central Park. Písať o Big Apple čokoľvek ďalšie by bolo plytvanie časom. Texty o ňom síce pekne znejú, na videá sa pravidelne pozerá, no je potrebné to zažiť. A verte, nie je to len fráza. Možností je však viac. Viac vás zaujala slnečná Florida alebo malebná Kalifornia s Nevadou?

Ak premýšľate ako zažiť NHL na vlastnej koži, ste na správnom mieste. HokejTour sa špecializuje na zájazdy za oceán, ktoré naviac dokážeme prispôsobiť vašim požiadavkám. Zájazdy zahŕňajú nielen lístky na zápasy (plus na koncerty či ďalšie športové udalosti), ale tiež letenky, ubytovanie a možnosť objavovania amerických či kanadských miest.

NHL Global Series v Prahe bola veľmi dobrá ochutnávka, chutné predjedlo, no teraz je čas na hlavný chod. NHL za oceánom.