(Nielen) Hokejová jazda po západe USA. Slnečná Kalifornia a špičkový šport

4 minúty čítania
Autor: David Zlomek

Los Angeles a Las Vegas? Svetoznáme mestá, ktoré ležia nielen v blízkosti nádhernej prírody, ale tiež sú to miesta, kde budete mať možnosť vidieť na vlastné oči najlepší hokej na svete.

Sledujte naše sociálne siete FacebookInstagramTik-Tok

Zápasy, ktoré stojí za to vidieť

Tímy na západe Spojených štátov majú čo ponúknuť. Vegas Golden Knights hneď od svojho vzniku patria medzi najlepšie tímy NHL. Na konte majú zisk jedného Stanley Cupu, sú známi energickou hrou s vysokým nasadením a domáca T-Mobile Arena to dokáže oceniť. Ich štadión sa pravidelne usadzuje v rebríčkoch s najlepšou atmosférou na tých najvyšších priečkach. Moderná aréna zasadená priamo v srdci Las Vegas poskytne nezabudnuteľný zážitok.

Pavol Regenda je po Ľubomírovi Višňovskom len 2. Slovákom, kt. obliekol dres organizácie Ducks (Foto: USA Today, Jonathan Hui)

V Kalifornii nájdeme Anaheim Ducks, ktorí sa v minulosti taktiež radovali z triumfu v NHL. O miesto v zostave na farme bojuje Pavol Regenda a o zábavu na ľade sa pravidelne stará ekvilibrista Trevor Zegras.

Rozhodne sa vyplatí ísť na Los Angeles Kings, ktoré patria medzi tímy, ktoré by v Západnej konferencii mali patriť medzi popredné celky Pacifickej divízie. Svoju modernú arénu zdieľajú aj s LA Lakers z NBA s hviezdnym LeBronom Jamesom.

O slovo sa hlási aj San Jose Sharks. Tím v prestavbe postupne zbiera veľké množstvo hokejových talentov na čele s draftovou jednotkou z roku 2024 Macklinom Celebrinim. V budúcnosti o celku „žralokov“ budeme ešte veľa počuť.

Nielen hokej

Kalifornia a Nevada ponúkajú nielen výnimočné športové okamihy. V Las Vegas sa medzi nezabudnuteľné zážitky radí prechádzka po slávnom Stripe, kde sa môžete stratiť medzi kasínami, luxusnými hotelmi a fantastickými reštauráciami. Pre tých, ktorí majú radi prírodu, organizujeme výlet ku Grand Canyonu, kde môžete obdivovať jednu z najúchvatnejších prírodných pamiatok sveta. Fotky sú ikonické, ale vidieť tento prírodný zážitok naživo (alebo nad ním dokonca preletieť) je ešte o stupienok vyššie.

Počas zájazdov do Kalifornie neobídeme ani Grand Canyon, ktorý ponúka nádherné scenérie, ktoré nikdy neomrzia. (Foto: HokejTour)

V Los Angeles potom nechýbajú prechádzky po slávnych miestach ako Santa Monica Pier či Venice Beach. Či už si prenajmete bicykel a prejdete sa popri Pacifiku alebo budete pokračovať ďalej, necháme na vás. Super zážitok je tiež prejsť si zábavnými parkmi s filmovou a seriálovou tematikou. A ak ste fanúšikmi basketbalu, tak stretnutia miestnych Clippers a Lakers sú tiež zárukou skvelej zábavy.

Stále je to však len základ. Vždy je pre nás prioritou, aby zájazd zodpovedal vašim predstavám. Či už je to viac športových zážitkov, zábavy alebo kultúry, v zámorských destináciách sme ako doma a sme pripravení splniť všetky vaše priania. Zaistíme všetko od leteniek cez ubytovanie až po vstupenky na zápasy či ďalšie atrakcie. Vašou úlohou je užiť si všetky tieto zážitky naplno.

Môžem len odporučiť, príjemní a ochotní delegáti, vždy vymysleli nejaký program a ani minútku sme sa nenudili. LA, Vegas vrelo odporúčam,“ potešilo napríklad vlani na tripe Filipa Mihu.

V Kalifornii a Nevade sa cítime ako doma. Západné pobrežie navštevujeme niekoľkokrát za sezónu. (Foto: HokejTour)

Jeho slová potvrdil v aj Martin Fumač: „Už dlhšie som sa chystal na môj sen vidieť NHL naživo a vybral som si správne HokejTour. Organizácia a výborný program, kde sme sa o nič nemuseli starať a okrem zápasov NHL a NBA sme videli množstvo zaujímavých miest a atrakcií. Veľké ďakujem patrí super delegátom a šoférom v jednom Braňovi a Marekovi. Boli sme skvelá partia a na tento trip budem ešte dlho spomínať.

Vytvorte si nezabudnuteľné spomienky aj vy ↓