Sklamania NHL: Ottawa čaká na budúcnosť, hviezdy LA a Vegas zhasli

5 minút čítania

Čo vás v rámci NHL v tomto ročníku prekvapilo v negatívnom slova zmysle? Keďže máme po sezóne, zhodnoťme si najväčšie sklamania – hráčov a tímy, od ktorých sme skrátka čakali viac. Či už v základnej časti alebo vo vyraďovačke. 

Sledujte naše sociálne siete FacebookInstagramTik-Tok

Tri sklamania základnej časti

Ottawa Senators – tím (ďalekej) budúcnosti?

O mužstve z hlavného mesta Kanady sa dlhšie píše ako o tíme budúcnosti. Ottawa je v prestavbe a známe mená ako Brady Tkachuk, Tim Stutzle, Drake Batherson či Jake Sanderson majú najlepšie roky ešte pred sebou. Očakávalo sa, že už v tejto sezóne by Ottawa mohla urobiť play-off, predpoklady sa však nenaplnili a celok skončil až 14. na Východe. Tréner D.J. Smith dostal padáka už po 26 zápasoch, no pod vedením Jacquesa Martina sa Senátori nezlepšili. Do karát im nezahralo ani zranenie Thomasa Chabota či horšie výkony brankárskej dvojice Korpisalo-Forsberg. Podarí sa Ottawe konečne zabodovať v budúcom ročníku?

NJ Devils – žiadna hrozba

Od Diablov, ktorí vlani naháňali najvyššie priečky NHL, sa jasne očakávalo viac. Hovorilo sa dokonca o boji o víťaza Metropolitnej divízie, červeno-čiernym však úplne ušlo play-off. NJ Devils nezahral do karát faktor brankár, ktorý (zrejme) vyriešili až po sezóne príchodom Jacoba Markströma. Viacero dôležitých hráčov ako Dougie Hamilton, Jack Hughes, Timo Meier či Nico Hischier vynechalo značnú časť sezóny kvôli zraneniam. Tréner Lindy Ruff si s tým nevedel poradiť, nás však potešilo aspoň to, že do 60 zápasov sezóny zasiahol Šimon Nemec, stal sa pevnou súčasťou mužstva a dosiahol bilanciu 3+16.

Pittsburgh Penguins – končí sa éra?

Za ostatných 18 sezón bol Pittsburgh najkonzistentnejším tímom NHL. Trikrát za tento čas vyhral Stanleyho pohár a v play-off sa s ním rátalo prakticky automaticky. Už druhý rok po sebe však túto métu Pens tesne nedosiahli. Tím z Pensylvánie mal tretiu najhoršiu presilovku v rámci sezóny (15,3 % úspešnosť). Trochu viac sa zrejme očakávalo od obrancu Erika Karlssona, známeho svojou 100-bodovou sezónou v drese Sharks. Túto sezónu však zaknihoval len 56 bodov.

Tri sklamania play-off

Vegas a Zlatí rytieri bez mečov

Obhajca trofeje sa porúčal rýchlo, čo však bolo očakávané. Proti Dallasu nebol favoritom, no potrápil ho, v sérii dokonca vyhrával 2:0 na zápasy, v siedmom zápase však Stars slávili postup ďalej. Spomedzi hráčov prekvapivo zlyhal Tomáš Hertl, ktorý po tom, čo skóroval v úvodnej tretine prvého zápasu, už bod nenazbieral. Len raz zabodoval v siedmich zápasoch aj Chandler Stephenson, ktorý bol veľkým prekvapením minuloročnej jazdy za pohárom. Teraz to platilo tiež, avšak v obrátenom poradí.

Winnipeg Jets alebo Hellebuyck, kde je puk?

Winnipeg nešiel do súboja 1. kola proti Coloradu ako favorit, ale od tímu, ktorý skončil druhý v Západnej konferencii, sa čakalo skrátka viac. Minimálne vyrovnanejší súboj o postup do ďalšej fázy. V zadných radoch sa to však Jets úplne rozsypalo a stačilo im päť zápasov na vypadnutie. Inkasovali 24 gólov, čo znamená, že Connor Hellebuyck inkasoval priemerne takmer päť gólov na zápas. Inak skvelý gólman mal úspešnosť zákrokov iba 87 %, čo je na vyraďovačku primálo.

Los Angeles a skoro nulový Dubois

Pierre-Luc Dubois patrí medzi najdrahších centrov v súčasnej NHL, na jeho výkonoch v play-off však túto svoju pozíciu nepotvrdil. V prvom kole proti neskoršiemu finalistovi z Edmontonu zaznamenal len jeden jediný bod, a to keď jeho tím prehrával 2:6. Dôležitosť Duboisa sa vo vyraďovačke skrátka neprejavila.